petak, 12. veljače 2021.

 


TRAŽIM POSAO!

Dobila sam otkaz. Po sili zakona (jer u školi ne može raditi osoba koja je osuđena uvjetno ili bezuvjetno – dok  u državnoj službi, čitaj tijelima državne uprave, pravosudnim tijelima,  Hrvatskom saboru, Uredu predsjednika RH, stručnim službama i uredima Vlade Republike Hrvatske, službama pravobranitelja ... uvjetna osuda nije razlog za prestanak ugovora o radu), jer sam pravomoćno osuđena za kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava, na godinu dana uvjetno, uz provjeru da u tom vremenu neću izvršiti novo kazneno djelo (a prošlo je već 12 godina).

 Naime, 2008. godine sam izdala potvrdu za nekoliko romske djece osnovnoškolskog uzrasta koji su najavili da će se upisati u školu. Nisu se nikada upisali, a ja sam naivno vjerovala da hoće i da će konačno ići u školu kao sva normala djeca. Na izdanoj potvrdi, koju sam potpisala i ovjerila pečatom škole pisalo je da su upisani i redovito pohađaju školu. Potvrda je bila za ostvarivanje prava na dječji doplatak koji nikada nisu ostvarili. Došla ih je hrpa iz Italije, a ja sam se sjetila Doma za vješanje, tuge i čemera romske djece kojoj u Italiji, po deponijima smeća uz prošnju i krađu, sigurno nije teklo med i mlijeko i sami nisu izabrali takav život. Sjebala me empatija i Kusturičini filmovi. Nikada nisu ostvarili pravo niti od RH dobili niti jednu lipu, a da apsurd bude još veći, da su i imali pravo na dječji doplatak, potvrda škole im uopće nije bila potrebna. Jesam, sudu sam potvrdila da sam izdala te potvrde, no nisam se osjećala krivom, jer niti su moje namjere bile nečasne, niti je itko oštećen. Osim mene same, a put do pakla rekoše, popločen je dobrim namjerama.

Od izdavanja istih do kaznenog progona prošlo je 8 punih godina i to baš tri mjeseca nakon što je prosvjetna inspekcija smijenila školski odbor koji je namjeravao nezakonito smijeniti ravnateljicu škole u kojoj sam radila. Našli su mi manu i tako sam postala kolateralna žrtva politike, stranke, usijanih glava ... (to mi je utjeha). OK, vjerojatno je tako moralo biti i neka viša sila me je maknula iz radnog okruženja koje mi je samo naštetilo. Bilo je tu okidača kojima sam s 40 godina oboljela od dijabetesa tipa 1 i ostalih bolesti uzrokovanih između ostalog stresom, no moram priznati da sam voljela svoj posao i trudila se pomoći kolegama, roditeljima i djeci. Od srca i bez fige u džepu.  Devedeset i devet posto ljudi s kojima sam radila su divni i čestiti, a da u svakom žitu ima kukolja, to i vrapci na grani znaju. Žao mi je radi dobrih kolegica i kolega, no s njima ću nadam se uvijek ostati u kontaktu i dobrim odnosima.

Stoga, život ide dalje, a ja sam puna poleta, entuzijazma i beskrajnih ideja koje se nadam realizirati na svoje dobro i dobro moje obitelji. Dok su mi djeca zdrava i sretna moj život ima puni smisao. Fucking kredit ću nekako otplaćivati, a da mi je ovo  bila neka karijera i nije, osim održavanja egzistencije i sekiracije, ništa drugo.

Tražim posao. Molim ako netko od bivših kolegica ima koju toplu riječ o meni kao radnici (tajnici) neka slobodno napiše kao preporuku.  Na kompjuteru znam sve, vrlo sam sposobna u organizaciji i koordinaciji poslova, kreativna sam i elokventna te oštra na peru. Bilježim se sa štovanjem. :*

#tražimposao

#moguiupolitiku

  TRAŽIM POSAO! Dobila sam otkaz. Po sili zakona (jer u školi ne može raditi osoba koja je osuđena uvjetno ili bezuvjetno – dok   u državn...